Otvaranje izložbe fotografija - Kulturni Centar Jagodina

Kulturni Centar Jagodina



>>> Zvanična Internet Prezentacija <<<



Mesec: Godina:

 

Otvaranje izložbe fotografija

 

U galeriji Kulturnog centra u petak, 15. januara otvoriće se izložba fotografija Vojislava Pešterca (KMF FSS, AFIAP)
Rođen je u Čačku 14.jula.1951.godine, Osnovnu školu i Gimnaziju završio u Čačku i diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Živi u Čačku i radi u svom birou za veštačenje i projektovanje "EXPERTUS".
Prvu fotografiju izlagao je na izložbi fotografija Dece Jugoslavije 1964.godine,za koju je dobio nagradu Fotokemike. Fotografijom se aktivno bavi od 1977. godine, i do sada je učestvovao na 482 izložbi (342 međunarodne i 18 samostalnih) i osvojio više od 170 nagrada.
Za odanost fotografiji, klubu i savezu proglašen je za zaslužnog člana FKK "ČAČAK" i nagrađivan je plaketom "BORIS KIDRIČ", Plaketom Narodne tehnike, Majskom nagradom i diplomom Foto saveza Jugoslavije i Srbije.
Za postignute rezultate u oblasti umetničke fotografije Foto savez Srbije dodelio mu je umetničko zvanje "MAJSTOR FOTOGRAFIJE FSS", a Internacionalna federacija umetničke fotografije (FIAP), zvanje Ekselencija FIAP/bronza.
Član je foto kino kluba „ČAČAK“ od osnivanja 1977.godine i član Foto saveza Jugoslavije i Srbije. U periodu od 1977.god. u više navrata bio je predsednik Foto kino kluba „ČAČAK“, od 1980. do 1988.godine član predsedništva, a od 1981. do 1983. godine i predsednik Foto kino saveza Srbije.
Inicijator je i jedan od osnivača najznačajnijeg, kultnog fotografskog događaja u istoriji fotografije u Srbiji “DANI FOTOGRAFIJE U SRBIJI - ČAČAK”,“ koji se već 13 godina uspešno organizuju u Čačku.
Na 18.samostalnoj izložbi u Kulturnom centru u Jagodini - „ŽIVOT“ prikazana je kolekcija od 30 fotografija nastalih u dugogodišnjem radu autora u oblasti "Life"-a iz svih perioda stvaranja, a ova izložba priređena je povodom autorovog obeležavanja "50 GODINA DRUŽENjA SA FOTOGRAFIJOM I FOTOGRAFIMA"



Arhiva vesti...


Kulturni Centar Jagodina © Agencija Autentik     Ukupno Poseta: 9693       Danas: 37       Juče: 126                 ЋИРИЛИЦА