PREOBRAŽAVANJA 87 - Kulturni Centar Jagodina

Kulturni Centar Jagodina>>> Zvanična Internet Prezentacija <<<Mesec: Godina:

 

PREOBRAŽAVANJA 87

 

"PREOBRAŽAVANjA 87"
Izložba slika dr Violete Cvetkovske Ocokoljić i Jugoslava Ocokoljića.


Dr Violeta Cvetkovska Ocokoljić, živi i radi u Beogradu. Do sada je samostalno izlagala sedamdeset puta. Učesnik je brojnih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i likovnih kolonija. Član je ULUPUDS-a. Predaje na Fakultetu za kulturu i medije Megatrend univerziteta u Beogradu kao vanredni profesor. Pored pedagoškog rada bavi se istraživanjem vizuelne kulture i prevođenjem knjiga: Smisao ikona (2008) i Ikona i tajnoviti izvori hrišćanstva (2009). Autor je knjige Komunikacija: čovek i kultura (2009), priređivač Monografije Jugoslava Ocokoljića, kao i brojnih naučnih članaka objavljenih u zemlji i inostranstvu.

Jugoslav Ocokoljić, živi i radi u Beogradu. Do sada je samostalno izlagao četrdeset i sedam puta. Učesnik je brojnih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i likovnih kolonija. Član je ULUS-a, CAA (Los Anđeles) i ICHAW (London). Dobitnik je nagrada iz oblasti ikonopisa i teme portreta. Autor je knjiga: Ikona, pisanje, čitanje i sozercanje sa teologijom ikone (2004) i Posne slikarske tehnike - dopunjene metode ikonopisanja (2009). Prevodilac je knjiga: Smisao ikona (2008), Ikona i tajnoviti izvori hrišćanstva (2009) i Ikona, slika nevidljivog: elementi bogoslovlja, estetike i tehnike ikonopisa (2009).


Arhiva vesti...


Kulturni Centar Jagodina © Agencija Autentik     Ukupno Poseta: 9698       Danas: 42       Juče: 126                 ЋИРИЛИЦА