Izložba slika Miroslava Živkovića - Kulturni Centar Jagodina

Kulturni Centar Jagodina>>> Zvanična Internet Prezentacija <<<Mesec: Godina:

 

Izložba slika Miroslava Živkovića

 

Kulturni centar Jagodina poziva vas na otvaranje izložbe slika Miroslava Živkovića u utorak 26. novembra sa početkom u 19 sati.
Umetnički angažman Miroslava Živkovića ogleda se u više dimenzija – neospornoj autentičnosti talenta, velikom radu, konstantnom usavršavanju, kao i aktivnom pedagoškom radu. Diplomirao je 1996. godine na Fakultetu umetnosti u Prištini, gde je završio i postdiplomske studije 1998. godine. Za vanrednog profesora na predmetu Večernji akt na Fakultetu umetnosti u Nišu izabran je 2010. godine. Samostalno je izlagao 34 puta, a kolektivno više od 150 puta u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada za slikarstvo i učesnik na više od 50 kolonija u zemlji i inostranstvu. Osnivač je likovne kolonije Divljana u Beloj Palanci. Kao saradnik Narodnog Muzeja u Nišu, u ekipi profesora Franca Curka i Mileta Simića, radio je na konzervaciji pokretnih spomenika u manastiru Hilandar (1993-2002). U periodu 1992-1999, kao saradnik Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, radi na konzervaciji i restauraciji ikona i fresko živopisa u više manastira na Kosovu i Metohiji. Na doktorskim je studijama na Fakultetu umetnosti u Nišu.


Arhiva vesti...


Kulturni Centar Jagodina © Agencija Autentik     Ukupno Poseta: 9698       Danas: 42       Juče: 126                 ЋИРИЛИЦА